Priser företag

De flesta uppdragen jag gör är åt olika företag och organisationer. En vanlig förfrågan brukar vara att ta porträtt till hemsidan eller kanske bilder under något företagsevent. Jag är medlem i Svenska Fotografers Förbund (SFF) och jobbar efter deras rekommenderade prislista för professionella fotografer. Läs gärna mer om dem på www.sfoto.se.

När jag får en förfrågan om ett uppdrag försöker jag först ta reda på allt om vad kunden vill ha för typ av bilder. Ibland innebär det att vi har ett eller fler möten för att allt ska bli rätt i slutändan. Det finns ingen tid som är så väl investerad som ett bra genomfört grundarbete. Det tar mycket kortare tid vid fotograferingen och bilderna blir bättre.

Jag skiljer mig från många fotografer när det gäller prissättning och även SFF:s rekommendationer. Hos mig ingår nämligen alltid en icke exklusiv rätt att fritt använda bilderna i alla medier för all framtid. Du som kund behöver alltså aldrig fundera på om ni köpt rättigheterna för en bild eftersom det ingår när ni anlitar mig som fotograf. Det gör det både enklare för dig som kund och för mig som fotograf.

Eftersom porträttfotografering är så populärt och återkommande har jag satt ihop ett paket som gör det mer kostnadseffektivt, särskilt om ni har en omsättning på personal och måste ta nya bilder då och då. Jag kommer ut till företaget och sätter upp en studio för att göra det enkelt för mina kunder.

Kontakta mig om du har några frågor eller vill anlita mig som fotograf. Är du osäker? Titta på mina referenser om hur andra tycker om det jag levererar.